HTML

E-book figyelő

Ha erre a blogra tévedtél, valószínűleg már hallottál az e-könyv olvasókról. Itt az én személyes nézőpontomból rálátást nyerhetsz arra hogy mire is jó egy ilyen ketyere és egyáltalán mi fán terem.

Címkék

amazon (2) átverés (1) beagle (1) bemutató (1) benyomás (1) eladó (1) express (1) e bay (1) e book (4) hello (1) internet (1) intro (1) kindle (2) teszt (1) txtr (1) vásárlás (1) vatera (1) world (1) Címkefelhő

 

Rögtön első lényegi blogbejegyzésemmel egy egyre elterjedtebbé vált módszerre szeretném a figyelmeteket felhívni. Történetesen arra hogy ha valaki ma minőségi e-book olvasót szeretne venni az 50, sőt a 40 ezer forintos lélektani határok alatt igen könnyedén belesétálhat tudatlanságánál fogva internetes csapdákba az apróhirdetésektől kezdve a Vaterán át egészen az eBayig. Persze nem beszélhetünk a szó hagyományos értelemben vett jelentésében átverésről, azaz megkapjuk épp a terméket csak hogy feleslegesen hagytunk a lelkes üzleti közvetítőnknél ezreseket. Bejegyzésemben bemutatom ezen csapdákat és létrejöttüknek okait.

 

 

Most, mivel én is ezt az utat jártam végig, konkrét példánkban egy Kindle 4-es e-könyv olvasót szeretnénk vásárolni (mivel tudjuk hogy nincs jobb az e-inknél és mert a Kindle jó - de erről majd későbbi bejegyzésekben)

Az okok

Mint azt valószínűleg már sokan észrevették, itthon egyre terjedőben vannak az e-book olvasók. Azonban sok helyről sok féle árcímkével rendelhetjük meg u.azt a terméket ma még, ugyanis habár a vásárlók egyre inkább keresnék az olcsó e-book olvasókat a boltok polcain, ezt ma még kis hazánkban nem vagy csak korlátozottan tehetik meg. Az helyzet ugyanis hogy a hagyományos értelemben vett boltokban az olcsó árszegmensben csak gagyi kínai úgynevezett e-book readerek között válogathatunk, amik ráadásul a legtöbb esetben TFT kijelzővel vannak szerelve. Vagyis igazából nem mások mint kissé nagyobb kijelzővel rendelkező MP4 lejátszók.

A magyar vásárlók pedig azt hiszik, hogy egy márkás ilyen eszköz biztosan tényleg 60-70 ezer forintba kerül. pedig nyugaton ezek már rég az elérhető kategóriában vannak, pl. egy amerikai hozzájuthat egy Kindle 4-hez mindössze 17 ezer forintnak megfelelő összegért! Itthon egy hagyományos üzletben ezt, vagy a néhány ezressel drágább, reklám mentes verziót több mint 40 ezer forintért vásárolhatjuk meg.

Mondhatnánk erre, hogy hát persze mert nagy a szállítási költség meg az adó meg a VÁM meg a miegymás. Azonban sajnos a legtöbb esetben ez nem így van. A boltok egyszerűen kihasználják a szűk kínálatot és a maradi akkor_is_üzletben_vásárolok_mert_az_a_biztos típusú emberek tájékozatlanságát, akik jó esetben is csak hallottak az internetes vásárlásról.

 

Vásároljunk interneten?

Viszont szerencsére (vagy talán mégse) az emberek egy nagy része eljut odáig, hogy megnézze a kívánt olvasó árát a neten és ekkor szembesül ezzel a hatalmas árréssel. Ilyenkor beüti szépen a böngésző címsorába a vatera.hu-t, az express.hu-t vagy bármelyik alternatív vásárlási lehetőséget nyújtó site címét (az e-bayről később).

Ekkor találkozik egy pár használt hirdetéssel amik vagy jó árban vannak vagy nem. De mi most újat szeretnénk. Szembe jönnek olyan hirdetések amik már-már elfogadható áron kínálják az új Kindlet. Elkezdjük böngészni ezeket a hirdetéseket és látjuk az eladó azt ígéri nekünk hogy teljesen újat kapunk, amit Amerikából szállítanak és majd ő elküldi nekünk postán vagy át is vehetjük tőle személyesen.
Milyen jó fej nem? Elintézi nekünk a szállítást meg az adókat meg miegymást, kell ennél több? (Itt most nem az üzletekről beszélek, ezek magánemberek akiknek mellesleg ezen tevékenységükért külön adót kellene fizetniük!)

A tudatlanság tájékozatlanság kihasználása

Azok akik most tervezik, hogy vesznek könyvolvasót nehogy azt higgyék hogy tudatlannak tartom őket, egyszerűen csak nincs erre jobb szó. Na jó, legyen tájékozatlan.
Nos kérem, ha már az internetről rendelünk miért nem megyünk fel a hivatalos értékesítő honlapjára is és nézzük meg hogy mégis nem tudunk-e közvetlenül onnét vásárolni?

Mert hogy tudunk. Persze ilyenkor a magyar felhasználó már elkezd magában gyanakodni, hogy hát de ilyen messzi távolból rendelni mégis mennyire biztonságos, meg majd az adók meg az ÁFA meg huh? Hát igen, azért nem feltétlenül magától értetődő kérdések ezek. Viszont ha létrehozunk egy felhasználói fiókot és megpróbáljuk megrendelni hőn áhított Kindleünket látjuk, hogy a szállítási cím megasásánál bizony nem akad ki a rendszer amikor kiválasztjuk a Hungary feliratot. Igen, még a szállítást is megoldják nekünk és az adó költségeket is előre kikalkulálják. Így amikor a rendelésünk végén lenyomjuk a vásárlás gombot egészen biztosak lehetünk benne, hogy 35.000 forintból kijövünk szállítással, adóval együtt. A rendelés folyamatáról (is)később még írni fogok egy bejegyzést így ezt most nem ecsetelem tovább, higgyük el hogy a drágaságunk 5-6 nap múlva meg fog érkezni otthonunkba.

Az átverés

A magyar hirdető oldalon talált nagyvonalú eladónk tehát nem tesz mást a megrendeléskor, mint elvégzi helyettünk ezt az igen bonyolult néhány kattintást az Amazon oldalán, bejelöli hogy "ajándékba" szeretné adni a terméket, hogy megkaphassuk rá a garanciát azzal hogy beregisztrálhatóvá válik számunkra is Amazon fiókunkba. Tetszik érteni az fiók létrehozását így sem kerültük el ha netán mindenképp a "megbízhatatlan" külföldi források elkerülése volna a célunk!

A futár (esetünkben DHL) kihozzá hát a csomagot az eladónk házához, nem pedig hozzánk, mert hát az azért már feltűnő lenne és könnyen következtethetnénk arra amire most így is fogunk. Azaz arra hogy eladónk feladja a magyar postán ez után a terméket nekünk és ezen kívül ő semmilyen pluszt nem adott a kereskedelmi láncba. Sőt, egy postával többet kell nekünk kivárnunk!
Ez után az új Kindle tulajdonlásának felhőtlen örömében kifizetjük neki a termék árát, 38-39 ezer forintot + a magyar postaköltséget. 35.000 forint helyett, amibe akkor került volna ha mi magunk rendeljük meg (és korábban megérkezett volna).

Megérte? Nem. Semmivel nem vállaltunk kevesebb kockázatot ellenben többet igen, mert beiktattuk eladónkat is a folyamatba akiben szintén nem bízhatunk meg teljesen.

A külföldi aukciós oldalak

Na ezeknek már van valamennyi kézzel fogható előnyük új olvasó rendelése esetén, de hátrányuk is. E-bayen pl. megrendelhetjük a csak USA-ban kapható reklámosított Kindlet is ami így olcsóbb. Csak hogy fogalmunk sincs arról hogy meg fog-e érkezni és lesz-e rá garancia, azaz biztosan "gift"-ként rendeli meg az amerikai barátunk nekünk, nem pedig innen-onnan beszerzett terméket küld nekünk. Ha viszont találunk is olyan eladót akiben biztosan megbízunk, az ár szállítással együtt majdnem u.annyi mint ha "eredetit" rendeltünk volna az Amazon honlapjáról. Ez azért van mert olcsóbb Kindle ide vagy oda, a mi eladónk is szeretne nyereséget rajta.
És akkor van itt még egy hátrány: nem tudhatjuk, hogy fenn akad-e az adó ellenőrökön a kis olvasónk. Ha fenn akad, bizony kő keményen ki kell fizetnünk majd a 27%-os ÁFÁ-t a kézhezvételkor. Na most már szinte pontosan ugyan ott vagyunk mintha kényelmesen, az amazon.com-ról rendeltünk volna (ebben is benne van az ÁFA egyébként, csak ezt amanozék előre közlik, beleszámolják a költségünkbe).

 

Nos, mára ennyi futotta erőmből, remélem hasznos információkat és konklúziókat sikerült megosztanom. Ha valakinek még mindig nem világos: Kindlet Amazonról vegyünk!

Címkék: vásárlás internet amazon átverés vatera eladó express e book e bay kindle

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ebookfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr473318649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biorobot4000 2011.10.25. 09:47:24

Kedves Blog Szerkesztő!

Mi az Amazon Kindle E-book olvasóit forgalmazzuk Magyarországon. Az E-book olvasókat mi is az Amazon-tól vásároljuk. Mit kap meg nálunk a vásárló azért a kb 5000Ft pluszért amit az amazonnál nem? A Garanciát. A nemzetközileg elfogadott 14 napos visszavásárlási garanciát és az 1 éves teljes körű garanciát. Ha esetleg nem működőképes készüléket kap a vásárló akkor mi azonnal cseréljük. Ha valaki pl nem tud angolul, akkor hogyan fogja ezeket elintézni? A garanciális ügyintézés egyszerűen nem éri meg 1-1 készülék esetében visszaküldeni. Próbáljunk meg feladni egy csomagot Amerikába pl DHL-el. A visszaküldés költsége jóval több mint 5000Ft. Ezenkívül szükség van a garanciális ügyintézéssel kapcsolatos levelezésre is. Való igaz, a magasabb áru Kindle készülékeken nagyobb az árrés (kb 5000-10000Ft) között. De ez minimum szükséges ahhoz, hogy ezeket a szolgáltatásokat biztosítani tudja 1 cég. természetesen ebből nem lehet meggazdagodni, de még csak fent tartani sem lehet egy céget, ha nincs más tevékenysége. Nos sorolhatnánk még milyen egyéb költsége van a cég szempontjából egy ilyen kis "átverések" ahogy a blog írója fogalmazott. Az 1BM Média Bt. célja az, hogy segítsen azoknak, akik egy Kindle E-book olvasót vásárolnának, de nem szeretnének egy külföldi - hozzáteszem nagyon megbízható - weboldalról vásárolni. Nem szeretik megadni a dombor-nyomott kártyájuk számát. Biztonságot szeretnének vásárolni a garanciával. Én úgy gondolom, mint az 1BM Media Bt. ügyvezetője, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy mi a jó neki, és hogyan szeretne vásárolni.

Szívesen veszem, ha válaszol valaki a Garanciával kapcsolatban. Hogy megér-e neki ennyit, hogy tényleg átverésnek tartják ?

Üdvözlettel
Homoki Péter
1BM Media Bt.
http:\\www.1bm.hu

szakértőbb 2011.10.25. 10:29:27

Szia!

Érdemes lenne párszor átolvasni, mielőtt kiteszel valamit, mert rengeteg hiba van a szövegedben...
A témáról: a kenyér és a tej is más más áron van a boltokban, nem is szólva arról, hogy más az ára egy laptopnak a MédiaMarktban, mint a sarki kisboltban.
A netes vásárlást lebonyolító szerintem általában a nyelvtudását és a bankkártyáját teszi a dologba az idején kívül, amivel a rajta keresztül vásárló nem rendelkezik/nem mer vásárolni. Én ebben nem látok kivetnivalót, hiszen ahogy Te is írtad, bárki vásárolhat közvetlenül az Amazonról is. Ráadásul a Kindle esetében a neten több helyen olvasható lépésről lépésre leírás, hogy így történik a rendelés folyamata. Ha ezek után valaki mégis a fenti módszert választja, akkor ki a hunyó?
Szerintem Te egyszerűen irigy vagy:-)) (Ez kis hazánkban igen széleskörben űzött sportág.)
Konklúzió: mindenki ott rendel Kindle könyvolvasót, ahol kedve tartja, a fet említett út sem becsapás, csak egy kereskedelmi csatorna. Tudod, a kereskedelem/üzlet arról szól, hogy "nekem is jó, meg neked se olyan rossz":-))
Egyébként nem árulok Kindle-t (se), ezeket a tiszánlátás kedvéért írtam csak le. Remélem, a többi poszt nívósabb lesz, kíváncsian várom.

szakértőbb 2011.10.25. 10:33:52

@Biorobot4000:
Kedves Homoki Úr!
Nem éppen szerencsés példát választott a tevékenységgel kapcsolatban. Az Amazon CS (Customer Service) legendásan jó garanciakezeléssel rendelkezik, hasonló szintet még elképzelni sem tudtunk eddig Magyarországon. A visszaküldés sem kerül semmibe, nyilván Ön is tudja, Amazon állja, de gyakran vissza sem kérik a hibás Kindle-t...
A többi költségük kb. rendben. Tevékenységükhöz egyébként sok sikert, hiszen a cél pontosan az lenne, hogy minél több ilyen eszköz legyen itthon is!

huppy 2011.10.25. 19:37:34

@Biorobot4000: Tisztelt ügyvezető Úr!
Értem amit ön ír, az írásom nem is elsősorban a hazai boltokat vették célba, ezek szerint félreérthető. Ha egy üzlet csakugyan csupán 5.000 forintot kér el ezekért a plusz szolgáltatásaiért az még rendben is volna, csakhogy több helyen is találtam olyat ahol 60 körül árulták ugyan ezt az olvasót.
Mellesleg valóban példaértékű az Amazon ügyfélszolgálata és garanciája, ami mellesleg szintén nemzetközi.

Kizárólag internetes vásárlásra alkalmas kártyát pedig ezer forint körüli összegért lehet igényelni a legtöbb banknál számlaszámunkhoz. Úgy működik hogy kapunk egy amolyan virtuális számlát amire annyi összeget rakunk át amennyi épp kell a vásárláshoz. Én is így vásárolok.

Kissé sértődöttnek éreztem a hozzászólását, ezt sajnálom, mert mint vázoltam is nagy szükség lenne a hazai e-book reader kínálatának bővítésére. Így igazából az ön(ök) oldalán állok.

huppy 2011.10.25. 19:49:02

@szakértőbb: Igen, sajnos benne maradtak a hibák, pedig komolyan mondom, hogy kiszedtem őket. Csak előbb mentettem el a cikket és valahogy a változás nélküli verziót poblikálta. Sajnos átalakuláson esik épp át a blog.hu admin felülete és úgy tűnik kissé bugos még. Most megpróbálom még egyszer átjavítgatni, köszönöm az észrevételedet ezzel kapcsolatban.

Nem, bizton állíthatom hogy nem vagyok irigy :). Ha olvastad figyelmesen a bejegyzésemet pontosan megértheted belőle hogy az hogy valaki magányszemély (nem üzlet aki ugye garanciát is vállal a dolgokra) megrendel számodra Amerikából egy ilyen eszközt semmilyen plusz nem biztosít számodra. Nem látom be hogy akárkinek miért lenne az egyszerűbb hogy másra bízna néhány kattintást az interneten. És abban sincs szerintem igazad hogy nem tájékozatlan és megtalálta azokat a bizonyos útmutatókat az Amazonos rendeléshez. Mégis mi oka lehetne akkor hogy egy ismeretlen személyre bízza ugyan ezt? Szerintem erre az angol tudás hiánya kevés magyarázat volna, hisz a tutorialt végigböngészve lépésről lépésre le van írva hogy hová kell kattintani.

Kereskedelmi csatornának kereskedelmi csatorna csak épp nem optimális.

Többi poszt pedig lesz ahogy időm engedi vagy még hét közben, de legkésőbb a hétvégén :).

huppy 2011.10.25. 20:02:27

Nos így első nekifutásra kivettem a hibákat, remélem nem maradt benne :D. A címet is kevésbé offenzívre változtattam, valamit közbeiktattam egy dőlt betűs mondatot pluszba.

szakértőbb 2011.10.26. 14:08:56

@huppy:
Nem igazán értelek.
>valaki magányszemély (nem üzlet aki ugye >garanciát is vállal a dolgokra) megrendel >számodra Amerikából egy ilyen eszközt >semmilyen plusz nem biztosít számodra.

A garanciat az Amazon biztositja.
Milyen pluszt kene biztositani? Aki igy vasarol, az nem pluszt akar, hanem Kindle-t:-)

>Nem látom be hogy akárkinek miért lenne az >egyszerűbb hogy másra bízna néhány >kattintást az interneten. És abban sincs >szerintem igazad hogy nem tájékozatlan és >megtalálta azokat a bizonyos útmutatókat az >Amazonos rendeléshez. Mégis mi oka lehetne >akkor hogy egy ismeretlen személyre bízza >ugyan ezt?

En nem mondtam, hogy tajekozatlanok. Annak kutatasat, hogy miert ezt az utat valasztjak, Rad biznam. Hidd el, nem kevesen vannak.

A kereskedelem tisztessege szerintem nem vita kerdes, de azt is elfogadom, ha barki nekiall, es ingyen rendel barki mas szamara Kindle-t. Adj egy cimet az erdeklodoknek es tolongani fognak Nalad. Az en uzletemet nem rontod, mert nem foglalkozom ezzel:-)

huppy 2011.10.26. 16:46:47

@szakértőbb: Semmilyen pluszt nem kéne biztosítania, nem is tud. Nincs oka a létezésre. Ennyi lenne a dolog lényege:D.

Tudom hogy nem kevesen vannak és a bejegyzésem pontosan azért íródott hogy segítsen átlátni a lehetőségeiket. Nekik szerettem volna ezzel segíteni. Véleményem szerint figyelembe véve a tényeket, kizárólag arra a következtetésre juthatunk, hogy aki pluszt fizet a kő kemény semmiért, amikor lehetősége van ennek elkerülésére ismeretek beszerzése révén az nem elég tájékozott. Ez pontosan a tájékozatlanság definíciója szerintem.

Nem tudom mit kell ezen ennyit tépelődni, szerintem eléggé egyértelmű.

szakértőbb 2011.10.28. 00:00:20

@huppy:
>aki pluszt fizet a kő kemény semmiért

Itt a hiba a logikádban! :-)
Nem a semmiért fizet! Azért fizet, hogy legyen Kindle-je, mert a) nem tud angolul b) nincs bankkártyája c) nem mer/nem bízik a netes vásárlásban!
Ha reggel leküldelek a boltba, hogy hozzál nekem reggelit, és kapsz érte x Ft-ot, akkor én a semmiért fizetek? Hiszen én is lemehettem volna vagy a gyerekemet is leküldhettem volna... Hm? Azért fizetek, mert én nem tudtam/nem akartam lemenni.

huppy 2011.10.28. 15:20:20

@szakértőbb: Na ebben a logikában van itt a hiba. Hogyha mondjuk az én szomszédom kérne meg a rendelésre akkor érvényes a hasonlatod, de ha az ország másik felében, vagy akár egy szomszédos megyében élő, már nem. Ti. az onnan történő postázás vagy személyes átvétel SOKKAL több erőfeszítésbe kerül mintha a DHL a házad elé hozta volna a terméket úgy hogy mindez néhány kattintásba került neked a kényelmes fotelből és semmi idegeskedésbe hogy esetleg a másik MAGÁNszemély teljesíti-e a megbízást vagy a sokkal kevésbé megbízható magyar posta egyben szállítja-e le a cuccot. Az időigényességről nem is beszélve. Mindez hatványozottan igaz személyes átvételnél, ott akár még több időd mehet rá

Szóval a boltos hasonlatodat kijavítva ez olyan mintha megkérnél engem hogy vegyek neked reggelit, én megvenném, de az abc előtt megállnék/leraknám és telefonálnék neked hogy jöhetsz érte. Remélem érezni hogy nem igazán jutányos a dolog. Ja és persze még nekem is fizetnél pluszba ezért a manőveremért.

szakértőbb 2011.10.28. 20:10:12

Teljesen rossz a hasonlatod:-))
A magyar posta hogy jon a kepbe??
A masik maganszemely miert ne teljesitene a megbizast?? Hat akkor tobbet nem tudna hasznot huzni, nem? Teljesen ertelmetlen.
Hol teszi le a "bolt elott", hogy menj erte? Szerintem Te el vagy tevedve. Lattam ilyen ajanlatot a neten, mindegyik full-extras volt...

Az emlitett modon megrendelt Kindle-t a Te kezedbe adja a futar, nem megy keresztul a kozvetiton...
Egyebkent azt el tudod kepzelni, hanyan erdeklodnek, hogy kell kitolteni a vampapirt? pedig magyarul van:-))
Na, mindegy. Felolem ugy rendelhetnek, ahogy akarnak.

Nem valaszoltal a kerdesemre: miert nem hirdeted meg, hogy rendelsz barkinek ingyen Kindle-t?

huppy 2011.10.28. 21:01:55

@szakértőbb: Én olyan hirdetést láttam ahol keresztül megy a közvetítőn. A bolt letevés a személyes átvételt jelképezheti. De ezen ne akadjunk fenn, meg is várhatom amíg átjössz érte a lakhelyemre, igaz én a város másik végében lakok. Persze odaadhatom Kocsmakirálya Pista bácsinak is hogy camping biciklijén elvigye neked, így fizetsz neki is meg nekem is (ő a posta).
NEM kell kitölteni vámpapírt a Kindlehez, nekem se kellett, mivel a vám határ (most nemtom, kb 40k ft) alatt van.

Egyszerűen számomra felfoghatatlan ha képekkel, lépésenként le van írva hogy hogyan kell a neten rendelni, akkor mi a náthás télapóért kellene nekem megrendelnem bárki helyett? Az Amazon oldala nem egy Boeing pilótafülkéje, hogy a leírás alapján ne lehetne könnyedén kezelni bárki által akinek van 10 perce és tud olvasni.
Mellesleg nem is rendelhetek bárkinek Kindlet, pláne nem pénzért mivel az már vállalkozás és az nem csak úgy megy, állam bácsi bepipulhat ezért. Akik így csinálják azok tevékenysége sem szabályos.

Persze hogy mindenki úgy veri el a pénzét feleslegesen ahogy akarja. Ez természetes. Mint már írtam én csak segíteni akarok azokon akik mégis képesek lennének neten rendelni (mert nem egészen analfabéták) csak még nem látják át a lehetőségeiket. Nem látok ebben kivetni valót.

dobzse.laci 2011.10.29. 06:20:37

@huppy: Már megbocsáss, nem akarok személyeskedni, de nem túl sok emberrel találkozhattál eddig :)

Hihetetlen az a mélység, ameddig szövegNEMértésben valamint szövegFÉLREértésben el tudnak menni a népek.
(Egy Kindle-rendelésnél nagyságrendileg egyszerűbb, eredetileg magyar szövegnél is)

Képtelenek logikailag értelmezni a dolgokat. Itt jön a sablonos gondolkozás, megpróbálja valamire ráhúzni, amivel már találkozott.
Amikor pedig nem úgy működik (márpedig nem úgy működik), -a legritkább esetben ugrik neki mégegyszer elolvasni és értelmezni a dolgokat- két dolog jöhet:
a,) bután néz, nem érti és hagyja (ez a jobbik :)
b,) huha mamád, szemét lehúzósok, birka barmok. Szemét az egész világ, csak átb.sznak, hidd el próbáltam nem szabad.

Ezen észosztás után környezetének jelentős hányada is elkönyveli 'mission impossible'-nek a manővert.
Ez független végzettségtől, műveltségtől... - ez csak van :(

Ez a folyamat egyszerűsége ellenére van olyan összetett, hogy nem tudod annyira leegyszerűsíteni a leírását, hogy ne legyenek képesek az ellenkező irányba indulni az emberek.
Nem védem ezeket a jómunkásembereket (ti. akik mások helyett rendelnek), de sajnos van létjogosultságuk.
Ez viszont a Kindle-rendelésnél nagyobb jelentőségű, sokkal szomorúbb dolgot jelez.

huppy 2011.10.29. 09:27:40

@akela_a_hun: Egyetértek veled. Vannak ilyen emberek, de szerintem az ilyenek többnyire végig se olvassák a blogbejegyzésemet, mert nem épp olyan típusúak akik nagyon utána néznének a dolgoknak. Szóval én nem nekik írtam a cikket, ők rendeljenek csak ahonnan akarnak, de a többieknek ez a kis vásárlási áttekintés hátha segít.

A másik meg hogy ez egy valóban katasztrofális dolog, de épp az áltatlad felsorolt tulajdonságaik miatt az ilyenek szerintem teljesen feleslegesen vesznek maguknak e-book olvasót. Mégis mit olvasnának rajta? :(

szakértőbb 2011.10.30. 09:35:45

@huppy:
Hát ez érdekes, MINDIG kellett kitölteni vámpapírt eddig, nem csak nekem, mindenki másnak is. Olvass csak utána, ezerszer kérdeznek rá a fórumokban, hogyan kell kitölteni:-) Te vagy akkor a kivétel.

Nem azt mondtam, hogy pénzért rendelj másoknak, hanem ingyen, mert Te akarsz segíteni, nem én:-))

>az ilyenek szerintem teljesen feleslegesen >vesznek maguknak e-book olvasót. Mégis mit >olvasnának rajta? :(

ez viszont végtelenül rosszindulatú megjegyzés. Még egyszer elmondom: az emberek jelentős részének NINCS bankkártyája Magyarországon, és az azzal rendelkezők töredéke rendelt eddig bármit is a neten (ha érdekelnek statisztikák, nézz utána a hazai kártyahasználatnak). Nem azért, mert "hülyék".

Mikor jönnek az értelmesebb posztok? :-)

szakértőbb 2011.10.30. 09:42:34

@akela_a_hun:
Kb. teljesen igaz, amit leírtál. Ugyanúgy van létjogosultságuk, mint bárkinek, aki meg tud tenni valamit, amit én vagy Te nem. Pl. miért vannak sofőrök, mikor Te is tudsz vezetni? Tanárok miért vannak, mikor Te is el tudod magyarázni a gyerekednek? Folytassuk? Szóval én nem irigylem senkitől annak az árát, amit kifizetnek, legyen az bármi is, ha a vevő úgy látja jónak.
Egyébként kereskedőkre sincs szükség, mert az az igazi lehúzás... Vehetnéd a termelőtől és gyártótól is:-) És végül soha semmi szükség alvállalkozókra vagy a fölöttük lévő szintre:-) De ez már messze vezet. Ismét felajánlom bárkinek ezt a lehetőséget: hirdessétek meg, hogy Ti bárkinek rendeltek ingyen Kindle-t, és ezzel máris megszüntetitek a lehúzósok szuper business-ét.

huppy 2011.10.30. 12:14:38

@szakértőbb: Még mindig nem értem miért vagy kiakadva azon hogy leírtam hogy gyakorlatilag mit is csinálnak az ilyen "eladók". Ettől még u.úgy bárki bármire költheti a pénzét, mint ahogy most kb. harmadjára írom le.

>az ilyenek szerintem teljesen feleslegesen >vesznek maguknak e-book olvasót. Mégis mit >olvasnának rajta? :(
NEM rossz indulatú megjegyzés, azokra az ember típusokra értettem akiket akela vázolt. És azokra fenn is tartom.

Jegeljük már ezt a témát mert egyszerűen azt se értem miről akarsz engem vagy bárkit meggyőzni. Az ilyen céltalan vitákat meg nem szeretem. Mert most leírhatom akkor n+1-edjére, hogy nyilván vannak olyanok akik ilyen meg olyan okokból képtelenek rendelni Amazonról, de a cikk azoknak szólt akik lehet hogy tudnának onnan, csak nem látják át a lehetőségeiket. Na most már tényleg unom.

Nekem kajakra nem kellett kitölteni semmi papírt. Múlt héten rendeltem amúgy. Mondjuk a futár amikor kihozta elkérte a személyes adataimat, lehet ő kitöltötte helyettem.

Már írtam az újabb posztomban hogy most a hétvégén jön majd egy bejegyzés a kijelzőkről.

szakértőbb 2011.10.30. 19:21:44

@huppy: Téma jegelve:-)
Amin inkább kiakadhatnék, az az, hogy az újabb posztodban sem tudsz helyesen írni, és így posztolgatsz:-) De azért nem akadnék ki ezen.
Amit furcsállok, hogy úgy írsz az új Kindleről, mintha még sosem született volna erről poszt:-)

A lényeg: hajrá, előbb-utóbb csak menni fog a vesszők használata a mondatok belsejében:-)

huppy 2011.10.31. 10:34:54

@szakértőbb: Oké majd igyekszem :). Azért ez nem egy hivatalos lap ám, engem nem fizetnek azért h minden tökéletes legyen, önszorgalomból művelem :).

BakterHouse 2013.12.16. 19:06:54

Jó a poszt, egy Kindle Paperwhite 2013-as modell az Amazonról rendelve úgy, hogy a fizetésnél a bank váltja dollárra a forintot, már 10 000 Ft-tal olcsóbb, mint a hazai bolti kínálat. Ebben benne van a csomagolás, szállítás és a hazai adó. Most már Európából is szállítják, így három nap alatt itt van, háznál.
süti beállítások módosítása