HTML

E-book figyelő

Ha erre a blogra tévedtél, valószínűleg már hallottál az e-könyv olvasókról. Itt az én személyes nézőpontomból rálátást nyerhetsz arra hogy mire is jó egy ilyen ketyere és egyáltalán mi fán terem.

Címkék

amazon (2) átverés (1) beagle (1) bemutató (1) benyomás (1) eladó (1) express (1) e bay (1) e book (4) hello (1) internet (1) intro (1) kindle (2) teszt (1) txtr (1) vásárlás (1) vatera (1) world (1) Címkefelhő

Táblagéppel rukkolt elő a Barnes & Noble amerikai könyváruház: a készülék a Nook e-könyv-olvasó továbbfejlesztett változata, amely érintőképernyős, lehet rajta internetezni és filmeket nézni is.nook.jpg

A hétfőn bemutatott készülék Nook Tablet nevet kapta. A megszokott funkcionalitás emellett integrálták a tengerentúlon rendkívül népszerű, filmnézésre alkalmas médiaszolgáltató streamklienseket, a Netflixet, a Hulu Plust és a Pandorat is. A készüléken az Android Gingerbread (2.3) operációs rendszer fut.

A készülék formáját tekintve teljesen megegyezik a már korábban piacra dobott, színes könyvolvasóval, a Nook Colorral, egyedül a színe világosabb egy kicsit. A második különbség csak használatkor derül ki: a táblagép jóval könnyebb. A bekapcsológomb bal felülre, míg a hangerőszabályzók jobb oldalra kerültek.

Az Amazon nyomában

A táblagép képátlója 17,8 centiméter, csakúgy, mint a rivális Amazon szeptemberben bemutatott eszközének, a Kindle Fire készüléknek. Az iPad ennél nagyobb, 24,6 centiméteres. Akkumulátora elvileg 11 és fél órát bír és 16 gigabájtos belső memóriával érkezik, amely microSD-vel tovább bővíthető.

A Nook Tablet ára 249 dollár, a Kindle Fire már 199 dollárért elérhető, az iPad viszont 499 dollárt kóstál. A Nook Tablet november 17-től, vagyis két nappal a Kindle Fire után lesz elérhető, és remények szerint a karácsonyi szezon egyik nagy slágere lehet majd.

A Barnes & Noble – a legnagyobb könyvesbolthálózat az Egyesült Államokban – 2009-ben, két évvel az Amazon után jelent meg elektronikus könyvolvasóval a piacon.

Forrás: MTI/index

Vélemény

Egyszerűen nem értem hogy ezeket miért akarják e-könyv olvasóknak hívni, amikor gyakorlatilag közük nincsen hozzájuk. A Fire is meg ez is tablet. El kéne dönteni, hogy mit minek hívunk, de én a mondó vagyok hogy csak az e-ink kijelzővel szerelt gépeket kellene e-könyv olvasónak nevezni. Abban pl. biztos vagyok, hogy azt a vásárlói szegmenst akik e-book olvasót keresnek, csak kis részben csábítják el ezek az e-book readernek csúfolt tabletek mert aki könyvet szeretne olvasni és erre céleszközt keres, valamint legalább egyszer látott már életében e-ink kijelzőt az szerintem inkább az olcsóbban hozzáférhető ám a célnak mégis sokkal jobban megfelelő e-inkel szerelt e-book olvasókat választja. Persze biztosan vannak akik ha már vesznek ilyet akkor szeretnének filmet is nézni rajta meg netezni is, de ők eleve nem e-book olvasót kerestek akkor, hanem tabletet. Ma már ugyanis minden valamire való táblagépre vagy telefonra pakolható valamilyen e-book olvasó alkalmazás. Viszont a kijelző háttérvilágítása ugyan úgy bántja a szemet mint ha mondjuk notebookon vagy asztali gépen olvasnánk. Ez az az előny aminek hiánya egyszerűen nem ellensúlyozható semmilyen más előnnyel, ami a TFT és társainak megvan és amiért egy tablet ma nem képes kiváltani egy e-readert.
Vagyis hamarosan el fog jönni a pillanat amikor az e-book olvasók valóban egybe fognak olvadni a tabletekkel, de ahhoz az kell még hogy kitalálják azt a színes e-ink kijelzőt ami olcsón előállítható és elég rövid a válaszideje ahhoz, hogy filmet lehessen rajta nézni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebookfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr653371250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása